WORKSHOPS I YOGA OCH Qi GONG

Jag har satt ihop ett antal workshops för olika besvär och hur man kan lindra dem med hjälp av yoga eller qigong. Datum för workshoparna fastställs efter förfrågan. Skicka en intresseanmälan till mia@tagenpaus.nu.

Mer information här nedan. Lokalen är liten så max 4 deltagare (och minst 2). Det kommer finnas tid och utrymme för frågor om personliga problem och tips.

Varmt Välkommen med din intresseanmälan! 

Yoga och Qi Gong är utmärkta hjälpmedel för att stärka och bibehålla hälsan. Liksom yoga är Qi gong ett sätt att samtidigt stretcha och träna sina muskler. Rörelserna utförs långsamt och ger därför inga skador, alla kan vara med och göra efter sin förmåga, men ändå ha nytta av träningen.

Jag ger ofta ”hemuppgifter” i form av yoga-, qi-gong-övningar eller stretching efter mina behandlingar. Som kund till mig kan du få tillgång till Jing-Appen där olika övningar och punkter visas i filmer för att underlätta träning på hemmaplan.

Jag har utbildat mig till yogainstruktör hos Göran Boll, I Am Academy och QiGong-lärare hos Qigongakademien. 

 

Qigong för de fem inre organen - njure, lever, hjärta, lunga, mjälte/bukspottskörtel

Enligt kinesisk medicin finns fem vitala organ som är kopplade till varsin meridian som har en viss slags qi (energi), känsla, vävnad, sinnesorgan samt en mängd andra olika egenskaper som vi kommer att beröra. Du behöver inte ha några förkunskaper i varken Qigong eller kinesisk medicin.

Varje workshop börjar med Neigong – kultivering av de tre skatterna: kropp, andning, sinne/själ – som utgör en grund för hur vi står, andas och håller fokus.

Därefter följer information och diskussion om hur vi kan stärka ett organ med t ex mat, mentala/emotionella affirmationer eller tankar och så avslutar vi med ett Qigong-pass med fokus på ett specifikt organ. Övningarna är enkla och långsamma, men kan vara nog så krävande beroende på var man lägger ribban.

Du får med dig ett kompendium med alla övningar.

Det fungerar bra att välja den workshop man är mest intresserad av, men självklart är det bra att stärka alla organ.

Lokalen är liten så vi kommer vara få deltagare och därför finns gott om utrymme för individuella frågor och praktik.

Varmt Välkommen!

 

Workshop yoga för olika besvär

En workshop fokuserar på nedre del av ryggen, höft och bäcken.
En workshop fokuserar på övre rygg, nacke och huvud.
En workshop fokuserar på stress.

Oavsett om du är van yogi, prövat yoga någon gång eller aldrig någonsin yogat så kan du ta till dig de enkla övningarna i I am-yogan som är utvecklad av Göran Boll ur den medicinska yogan som i sin tur kommer från Kundaliniyogan.

Det är en lugn och relativt enkel form av yoga. Yoga kan vara utmanande men ska aldrig göra ont!

Vi går igenom problem relaterade till de olika områdena ovan och pratar om vilka komponenter som bör ingå i ett yogapass och även vissa tekniker som kan vara nya för några.

Därefter gör vi själva yogapasset som då består av djupandning, övningar anpassade till problemområdet, avslappning samt en meditation.

Du får med dig ett kompendium med hela passet som tar ca 40-45 min. Du får även med dig ett förslag på kortare pass, 20 min.

Därefter utövar du ditt program på hemmaplan under ca 6 veckor och om du vill kan vi ses igen för en uppföljning och korrigering av programmet.

Varmt Välkommen med din intresseanmälan! Lokalen är liten så max 4 deltagare.