KLASSISK SVENSK MASSAGE

En lång rad vetenskapliga rapporter och artiklar har fastslagit massagens välgörande verkan på människan. Massage är förebyggande och understödjer immunförsvaret samt hjälper människor med kroniska sjukdomar att bättre hantera symtomen. Med den ökade blodcirkulationen tillförs vävnaderna näring, syre och hormoner medan trötthetsgifter, koldioxid och andra slaggprodukter transporteras bort.

Massagen har också en lugnande effekt på nervsystemet. Blodtrycket sänks och frisättningen av stresshormon sjunker, sömnen förbättras, näringsupptaget i tarmarna ökar. Själva beröringen frisätter ett flertal ”må-bra-hormoner” som påverkar oss positivt både fysiskt och psykiskt.

De flesta upplever minskad oro och stress, ökad vakenhet, minskad spänningsvärk i huvud och nacke, förbättrad immunstatus, depressionsminskning, mindre smärta, stelhet och trötthet.

AVKOPPLANDE MASSAGE - 50 MIN

En genomgång av hela kroppen på både fram- och baksida. Välj vad du vill ha fokus på - massage på nacke, rygg, säte, ben, fötter, händer, bröstmuskler, käkmuskler, ansikte. Låt det bli en ren avkoppling eller mer koncentrerad till att lösa upp de spända områdena. Jag har många eteriska oljor att välja mellan, om du vill ha en doft, annars använder jag en neutral massageolja.

BEHANDLANDE MASSAGE/KINESIOLOGI - 60 MIN

Här fokuserar vi mer på ett problem och behandlingen är lite tuffare och inkluderar bl a:

  • Triggerpunktsbehandling
  • Strain-counter-strain
  • Käkledsbehandling
  • Hållningsanalys
  • Stretchövningar, yoga-övningar, styrketräning, qi-gong-rörelser

TAKTIL MASSAGE - 75 MIN

En mycket mjuk massage på rygg, axlar, nacke, huvud, ansikte, armar, händer, ben, fötter. Särskilt framtagen för människor med kronisk smärta.

LYMFMASSAGE - 60 MIN eller 75 MIN

Lymfmassage är en enkel metod med goda resultat vid svullnader i armar och ben eller trötthetssymptom.

Massagen stimulerar lymfsystemet att föra ut överskottsvätska och slaggprodukter på ett effektivt sätt ur kroppen. Lymfmassagen består av strykningar, djupandning och lätta tryck i lymfflödets riktning och ibland något djupare grepp för att lösa upp stopp och fibroser. Behandlingen blir därför en blandning av strykningar i lymfflödets riktning, muskelmassage, andning och tryck.

Detta är en mycket lugnande behandling, eftersom lymfsystemet fungerar bäst när man är avslappnad! Lymfsystemet stimuleras att arbeta bättre utan att öka blodcirkulationen.

Behandlingen passar ALLA, men speciellt personer med någon typ av mindre svullnad, smärta, domningar eller trötthetssymptom. Klienten brukar uppleva sig “lätt i kroppen” efter massagen.

STRESSBEHANDLING - 50 MIN

En kombination mellan massage och akupressur och mycket avslappnande och behaglig. Balanserar reflexpunkter på bröstkorg, bål och huvud som reglerar det autonoma nervsystemet och därmed påverkar cirkulationen, det lymfatiska systemet, diafragman, hjärtat, matsmältningen, minnet, hjärnan samt ryggmärgsreflexerna. En kraftfull och njutbar behandling som ger ökad förmåga till läkning på flera plan: fysiskt, psykiskt och mentalt.

Du kan även välja att få akupunktur där jag sätter några nålar i armar/ben som är individuellt valda för dig och din situation och när de verkar får du en avslappnande ansiktsmassage.

KÄKLEDSBEHANDLING - 50 MIN

Har du ofta ont i huvudet? Migrän? Spända käkar? Biter du ihop, har du bettskena? Stel i nacken? Är du stressad?

Säkerligen är dina käkledsmuskler spända. I den här massagen fokuserar vi på musklerna runt käkleden och tinningarna. Ett moment består av sk fascia-release (sträckning av muskeln i längdriktningen) inuti munnen. Även laserbehandling brukar vara effektivt vid spänningar i käken. Det rör sig om biostimulerande laser med infrarött ljus, se info under Massage inkl laserbehandling.

Dessutom massage av nacke, ansikte och huvud vars muskler också är involverade i spända käkar.

NATURLIG FACELIFT/ANSIKTSMASSAGE 50 MIN

Naturlig facelift är en varsam och behaglig ansiktsmassage som löser upp spänningar och ger ansiktsmusklerna ett riktigt lyft! Ansiktsmassagen fördröjer åldrandeprocessen och är både avslappnande och avstressande. Vi börjar med en klassisk massage av bröstrygg och nacke, därefter skalp och sedan ansikte.

Vad vi tänker, känner och äter avspeglar sig i ansiktet. Behandlingen är en kombination av japanska, tibetanska, ayurvediska tekniker och ansiktsreflexologi. Med lugna, varsamma massagegrepp behandlas både hud, bindväv och musklerna i ansikte, skalp, nacke och skuldror. Blod- och lymfirkulationen kommer igång och ansiktet blir härligt avslappnat och kinderna rosiga.

För att uppnå bästa effekt rekommenderas 3-5 behandlingar i lite tätare följd, t ex en gång i veckan. Därefter kan man underhålla sitt ansikte genom att ta en behandling var 5:e – 6:e vecka.

HOT STONE MASSAGE - 50 MIN

En härlig avkoppling för hela kroppen, där lena, varma stenar tänjer och mjukar upp dina muskler över hela kroppen. Stenarna är som en förlängning och förstärkning av massörens händer. Värme är även bra för triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar och är djupt avslappnande. Med hjälp av värmen och i kombination med aromaoljor kommer man djupare ner i muskulaturen utan att känna den smärta som annars en djupgående behandling kan medföra. 

Massagen främjar även blod- och lymfcirkulationen samt stimulerar cellförnyelsen. Den minskar stressen och ger ny kraft och energi!