OLIKA BEHANDLINGAR

TERAPEUTISK BEHANDLING MED MASSAGE - 60 MIN

För dig som vill komma tillrätta med ett problem är det bästa valet en behandling där massage kombineras med olika tekniker. Se även under resp flik. Syftet är att sätta igång kroppens egen självläkningsförmåga, lösa upp blockeringar och skapa balans.

Akupunktur med nålar eller akupressur (massage på akupunkturpunkter).

Triggerpunktsbehandling för spända muskler.

Koppning som löser upp spänd bindväv.

Medicinsk laser, bra vid skador på muskler, senor, skelett.

Deep Oscillation, massage som går djupt ner i vävnaderna, mycket bra vid olika skador.

Fascia-massage med massageapparat som via vibrationer löser upp spänningar i fascian.

Genomgång av övningar att göra på hemmaplan (stretching, yoga, qi-gong, koordinationsrörelser).

Bäckenkorrigering vid obalanser i musklerna runt bäckenet.

Käkledsbehandling för spänningar i käke och nacke, behandling även inne i käken och ev i kombination med laser. Kan även bokas som enskild behandling.

Jag använder mig även av kinesiologisk muskeltestning som är ett slags funktionstest för muskler och nervsystem samt tittar på helheten, hållning och rörelseinskränkningar.

AROMAMASSAGE - AVSLAPPNANDE MASSAGE MED ETERISKA OLJOR - 50 MIN

För dig som är mer ute efter avslappning är detta det bästa valet. En underbart avslappnande och mjuk massage kombinerad med aromaterapi. Jag använder eteriska oljor som både påverkar oss fysikt via huden men även mentalt via doftsinnet. Eteriska oljor utvinns ur hela örter, blad, barr, bär, skal, frön, rötter eller kåda genom ffa destillering och blir därför mycket koncentrerade. För att utvinna 500 gr lavendelolja krävs 70 kg lavendel!

Välj dina favoriter själv, eller så väljer vi tillsammans. Vanligen kombinerar man tre oljor (precis som vid parfymtillverkning): en basnot, en mellannot och en toppnot.

De eteriska oljor jag arbetar med är av hög kvalitet och givetvis ekologiska.

Man brukar säga att eteriska oljor är ren koncentrerad växtenergi eller ljusenergi. Gemensamt för alla är att de:

– verkar som antioxidanter på huden och i kroppen (de hämmar åldringsprocessen)
– är antiseptiska (skyddar mot bakterier, virus och svamp)
– är biotiska (de bygger, besjälar, bejakar och stödjer livet i människan)
– citrusoljorna innehåller även c-vitamin.

Aromamassage är bra vid all slags muskelsmärta, spända axlar, efter träning, kronisk värk som fibromyalgi och även vid stress, dålig sömn och nedstämdhet.

Massagen är som sagt mycket avslappnande och man kan bli trött efteråt. Låt oljorna få verka på kroppen så duscha helst inte av dem när du kommer hem. Fundera över om du vill få massage i ansikte och skalp. Jag har också badmössa för dig som vill undvika att få olja i håret.

När du kommer pratar vi lite och du får berätta vad du vill uppnå med massagen. Vi väljer ut några oljor, du får lukta på dem för att se att du tycker om dem och vi pratar lite om deras egenskaper. Sedan bara njutning….

LYMFMASSAGE - 60 MIN

Lymfmassage är en enkel metod med goda resultat vid svullnader i armar och ben eller trötthetssymptom.

Massagen stimulerar lymfsystemet att föra ut överskottsvätska och slaggprodukter på ett effektivt sätt ur kroppen. Lymfmassagen består av strykningar, djupandning och lätta tryck i lymfflödets riktning och ibland något djupare grepp för att lösa upp stopp och fibroser. Behandlingen blir därför en blandning av strykningar i lymfflödets riktning, muskelmassage, andning och tryck.

Detta är en mycket lugnande behandling, eftersom lymfsystemet fungerar bäst när man är avslappnad! Lymfsystemet stimuleras att arbeta bättre utan att öka blodcirkulationen.

Behandlingen passar ALLA, men speciellt personer med någon typ av mindre svullnad, smärta, domningar eller trötthetssymptom. Man brukar uppleva sig “lätt i kroppen” efter massagen. 

MASSAGE MED DEEP OSCILLATION - 30 eller 60 MIN

Deep Oscillation som är en mycket djupgående och helt fantastiskt skön behandling som måste provas. Den underlättar transporten av näringsämnen, slaggprodukter, blodgenomströmning och lymfdränage och är bl a verksamt vid ärr, smärta, ödem, svullnad, fibroser mm. 

Titta gärna på film för att bilda dig en uppfattning:  https://youtu.be/jp9Llb0N-gI 

EN NYHET I HÖST ÄR LASERMASSAGE

AKUPUNKTUR - 45 MIN

Akupunktur är en mild behandlingsform som syftar till att balansera kroppens olika delar och därigenom återställa hälsa och lindra sjukdom. Den stimulerar kroppens lymf- & blodcirkulation samt immunförsvaret.

Akupunktur kan hjälpa vid både akuta & kroniska besvär, kroppsliga eller emotionella. T ex stress, sömnlöshet, koncentrationssvårigheter, utbrändhet, trötthet, huvudvärk, ångest, depression, försvagat immunförsvar, mildra allergier, eksem, matsmältningsbesvär, hjärtklappning, högt blodtryck, störningar i menscykeln, PMS, barnlöshet, klimakteriebesvär, reumatism, smärta, muskulära besvär i nacke, axlar, handleder, rygg, knän, fötter mm.

Vid behov går vi igenom andra tekniker som stöttar din hälsa: akupressur, massage på speciella punkter/muskler, QiGong-/Yoga- eller stretchövningar samt olika örter, kosttillskott eller mat. Du kan få tillgång till Jing-appen där du ser de olika övningarna i filmer.

För att få ett varaktigt resultat bör behandlingen upprepas, gärna en gång i veckan under en period beroende på besvär.

Ladda gärna ner "Journal Tagenpaus" under fliken "Akupunktur" och fyll i innan besöket.

GRAVIDMASSAGE - 50 MIN

Jag har utbildat mig till Diplomerad Gravidmassör hos Behandlingsteam John Carrier i Stockholm och kan därför ge dig som är gravid en säker och bra massage under hela din graviditet. Jag har en speciell kudde med "hål" för magen som gör att du under hela graviditeten kan ligga på mage och få massage. Du kan även ta med dig din partner eller en vän/släkting till ca 20 minuter av behandlingen, så kan jag visa/lära hur man kan massera hemma eller på förlossningen när du ligger på sidan. Det brukar vara mycket uppskattat av den som är med på förlossningen att veta hur han/hon kan hjälpa dig med avslappning.

Få hjälp med  värk i nacke, skuldror, rygg, armar eller ben. Svullnader i händer, armar, ben eller fötter. Samt stress!

STRESSBEHANDLING - 45 MIN

Först en kortare vanlig massage som löser upp spänningar i axlar och nacke.

Sedan följer en mycket avslappnande och behaglig behandling som fokuserar på akupressur- och reflexpunkter på bröstkorg, bål, ansikte och huvud som reglerar det autonoma nervsystemet och därmed påverkar cirkulationen, det lymfatiska systemet, diafragman, hjärtat, matsmältningen, minnet, hjärnan samt ryggmärgsreflexerna.

En mycket kraftfull och behaglig behandling som ger ökad förmåga till läkning på flera plan: fysiskt, psykiskt och mentalt.

Du kan även välja att få akupunktur där jag sätter några nålar i armar/ben som är individuellt valda för dig och din situation som får verka de sista 20 minutrarna.

STRESSBEHANDLING MED KLANGSKÅLAR - 45 MIN

Att bryta stressmönster kan vara svårt. Hur hittar man tillbaks till sitt inre lugn? De vackra klangerna hos tibetanska klangskålar skapar vibrationer och söker sig ner på djupet och påverkar vårt inre på ett fysiskt, psykiskt och emotionellt plan. Även musklerna påverkas och vibrationerna skapar avslappning  i t ex nacke, axlar, rygg, käkar.

KÄKLEDSBEHANDLING - 45 MIN

Har du ofta ont i huvudet? Migrän? Spända käkar? Biter du ihop, har du bettskena? Stel i nacken? Är du stressad?

Säkerligen är dina käkledsmuskler spända. I den här massagen fokuserar vi på musklerna runt käkleden och tinningarna. Ett moment består av sk fascia-release (sträckning av muskeln i längdriktningen) inuti munnen. Även laserbehandling brukar vara effektivt vid spänningar i käken. Det rör sig om biostimulerande laser med infrarött ljus, se info under fliken Laser.

Dessutom massage av nacke, ansikte och huvud vars muskler också är involverade i spända käkar.

NATURLIG FACELIFT/ANSIKTSMASSAGE 45 MIN

Naturlig facelift är en varsam och behaglig ansiktsmassage som löser upp spänningar och ger ansiktsmusklerna ett riktigt lyft! Ansiktsmassagen fördröjer åldrandeprocessen och är både avslappnande och avstressande. Vi börjar med en klassisk massage av bröstrygg och nacke, därefter skalp och sedan ansikte.

Vad vi tänker, känner och äter avspeglar sig i ansiktet. Behandlingen är en kombination av japanska, tibetanska, ayurvediska tekniker och ansiktsreflexologi. Med lugna, varsamma massagegrepp behandlas både hud, bindväv och musklerna i ansikte, skalp, nacke och skuldror. Blod- och lymfirkulationen kommer igång och ansiktet blir härligt avslappnat och kinderna rosiga.

För att uppnå bästa effekt rekommenderas 3-5 behandlingar i lite tätare följd,t ex en gång i veckan. Därefter kan man underhålla sitt ansikte genom att ta en behandling var 5:e – 6:e vecka.

HOT STONE MASSAGE - 50 MIN

En härlig avkoppling för hela kroppen, där lena, varma stenar tänjer och mjukar upp dina muskler över hela kroppen. Stenarna är som en förlängning och förstärkning av massörens händer. Värme är även bra för triggerpunktsbehandling och muskeltöjningar och är djupt avslappnande. Med hjälp av värmen och i kombination med aromaoljor kommer man djupare ner i muskulaturen utan att känna den smärta som annars en djupgående behandling kan medföra. 

Massagen främjar även blod- och lymfcirkulationen samt stimulerar cellförnyelsen. Den minskar stressen och ger ny kraft och energi!