VAD ÄR KINESIOLOGI?

Ordet kinesiologi kommer från grekiskan och betyder rörelselära. Kinesiologin uppstod i USA på 1960-talet bland kiropraktorer och har sedan utvecklats i många olika riktningar. Gemensamt är att vi använder oss av s k manuell muskeltestning som är ett slags funktionstest för kroppens alla muskler.

Det är en fysisk terapiform där vi undersöker hur muskeln fungerar och hur den kommunicerar med nervsystemet. Vi arbetar utifrån ett holistiskt synsätt och behandlar varje problem utifrån olika vinklar: struktur, näring och energi (akupunktursystemet och den mentala aspekten av problemet).

Behandlingarna syftar till att sätta igång kroppens egen självläkningsförmåga, lösa upp blockeringar och balansera upp kroppen. Vi letar efter själva grundorsaken till problemet och med hjälp av muskeltester kan vi hitta var blockeringar eller obalanser finns i kroppen. På så sätt blir varje behandling skräddarsydd eller unik för varje människa, en nackspärr kan t ex ha många olika orsaker och behandlingen blir därför aldrig densamma. Se gärna www.kinesiolog.se.

Jag använder mig av en mängd olika metoder, t ex:

- Akupunktur, akupressur och andra reflexpunkter på kroppen

- Rörelseövningar (korsrörelser, ögonrörelser, koordinationsrörelser)

- Bäckenkorrigering

- Käkledsbehandling

- Kroppshållning 

- Triggerpunktsbehandling

- Strain-counter-strain

- Sacrokraniell behandling och mjuk manipulering av de kraniella benen

- Massage med eller utan eteriska oljor

- Öronakupunktur

vitameralogga-100pxbred

Som ni kanske redan vet är jag återförsäljare för Holistic som är en av de bästa leverantörerna av kosttillskott och superfoods. Nu har jag öppnat en webb-butik. Besök den gärna genom att klicka på: http://tagenpaus.vitamera.se". Jag har vissa produkter i lager på praktiken för försäljning, men på webb-butiken finns naturligtvis ett mycket större utbud. Du vet väl att jag som kinesiolog även kan hjälpa dig att utröna om du behöver eller tål vissa kosttillskott. Så ta gärna med dig det du undrar över när du kommer på behandling!