MASSAGETERAPEUTISK BEHANDLING 

kommer ur Svensk Klassisk Massage och syftar till att återställa musklernas tonus till normal, dvs ta bort spänningar och öka rörelsen.

Utbildningen till massageterapeut är längre än den till vanlig massör och fler tekniker används både för att ställa diagnos och för att behandla.

De tekniker jag främst använder mig av är:

triggerpunksbehandling, div stretch & töjning, senfästesbehandling, strain-counter-strain, djupgående massage framför allt längs med ryggraden där spänningarna kan ge särkilt stora problem.

Jag använder mig ibland av ett instrument som heter Activator som med snabba pulser kan få spänningar att släppa i musklerna längs med ryggrad och bäcken. 

Den koppning jag gör utförs av silicon-koppor som jag främst låter glida på bindväven för att släppa på djupa spänningar. Här adresseras även fascian. 

Jag jobbar mycket med att återställa muskelfunktionen hos musklerna runt bäckenet eftersom det har en så central placering i kroppen och påverkar hela ryggen, nacken, knän och fötter. Här kan jag använda mig av kilar för att mjukt "gunga loss" spänningar i bäckenet. Ursprunget till denna teknik kommer från kinesiologin.