LASERBEHANDLING

Laserterapi blir allt vanligare idag och används framför allt för besvär med smärta och inflammation. Vid behandling med medicinsk laser påskyndas cellernas och kroppens självläkning, effekten är väl utforskad och den vetenskapliga litteraturen är omfattande.

Laser har visat sig vara effektivt vid t ex smärtor i nacke, rygg, axlar och knän, reumatiska sjukdomar, idrottsskador, inflammationer, akuta och kroniska skador och är dessutom mycket effektiv för att påskynda sårläkning och ta ner svullnad.

Ofta behövs upprepade behandlingar, självklart beroende på hur stor skadan är och hur gammal den är. Kroniska besvär är oftast svårare att behandla. Jag rekommenderar ett första behandlingstillfälle på 50 minuter, då jag kan undersöka ordentligt och göra en mer omfattande behandling som även inkluderar massage och ev stretching. Därefter kan du boka 25-minuterspass där vi bara behandlar med laser och ev tejpar med kinesiotape.

Det finns omfattande forskning vad gäller laser för olika skador, så googla gärna på just din skada t ex på www.svenskalaseragenturen.se eller www.laserterapeut.nu.

Det infraröda laserljuset består av en våglängd som främjar kroppens självläkning och ska inte förväxlas med brännande eller skärande laser som används för operationer och avlägsnade av t ex hår.  Den här sk biostimulerande lasern (våglängd ca 633-904 nm) stimulerar cellernas energiproduktion och hjälper därmed kroppens celler att förnyas. Inflammation och smärta reduceras, vävnad läker och immunförsvaret höjs. Det speciella med laserljus (jmf med vanlig ljus) är att det är monokromt (alltså innehåller endast en våglängd/färg) och koherent (dvs ljusvågorna går åt samma håll, är koncentrerat).

Behandlingen är helt smärtfri och ger inga biverkningar, se gärna www.stralsakerhetsmyndigheten.se. Behandlingen brukar upplevas avslappnande och behaglig. 

EN NYHET I HÖST ÄR LASERMASSAGE